





## Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management Location: KaoHsiung Municipal United Hospital, KaoHsiung, Taiwan Clinician Course Version: 2018 Date: Mar 24 & 25, 2018

## Day One(Mar 24, 2018)

8:00-8:10 Registration

0.00 0.1	o registration	
General Session – Clinician and Technologist Courses Together (CCD+CDT)		
8:10	Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint Course- 20 mins [Wu CH]吳至行	
8:30	Overview of Osteoporosis – 50 mins [Chen JF]陳榮福	
9:20	Basic Science of Bone Densitometry & Device Principles – 50 mins [ChangLai SP]張賴昇平	
10:10 <b>11:00</b>	X-Ray Science, Radiation Safety & Quality Assurance— 50 mins [ChangLai SP]張賴昇平 <b>Break [10 mins] -Change Classroom</b>	
Clinician and Technologist Courses Divide – Clinician Course		
11:10 <b>12:00</b>	Clinical Evaluation of Bone Health –50 mins [Chang YF]張尹凡 LUNCH [50 mins]	
12:50	Use of Bone Densitometry for the Diagnosis of Osteoporosis— 50 mins [Cheng TT]鄭添財	
13:40	Fracture Risk Assessment- 50 mins [Yang RS]楊榮森	
14:30	Monitoring Treatment of Osteoporosis- 50 mins [Yang RS]楊榮森	
15:20	BREAK [30 mins]	
15:50	Clinical Management Part 1 & 2 & 3: – 120 mins [Lin GT]林高田 Non-Pharmacological, Estrogen & SERM Treatment	
	Pharmacological Treatment Continued	
	Further Pharmacological Treatment Considerations	
18:00	Clinician Course Ends of Day 1	
Day Two - Clinician Course (Mar 25, 2018)		
8:00-8:10 Check-in		

8:00-8:1	0 Check-in
8:10	Principles of DXA Scan Interpretation - 50 mins [Wu CH]吳至行
9:00	Principles of Reporting DXA Scans –[ChangLai SP]張賴昇平
9:50	Case for discussion- 50 mins [Wu CH]吳至行
10:40	Brunch [60 mins]
	• •
11:40	Clinician Certification Examination- 60 mins [Wu CH]吳至行